Wat is een Repair Café?

Een gratis bijeenkomst waar mensen (samen) spullen herstellen. Materiaal en knowhow zijn aanwezig, jij brengt je kapotte voorwerp mee naar de reparateurs.

Deze website maakt Vlaamse en Brusselse vrijwilligers en bezoekers wegwijs.
RepairCafe_slider_1
RepairCafe_slider_2
<< >>

Nieuws

Gezocht: begeleiders voor de workshop Lang Leve Klein Elektro!

08/03/2016
Netwerk Bewust Verbruiken (NBV), motor achter Repair Café Vlaanderen, en KVLV lanceren Lang Leve Klein Elektro!, een ontdekkingsworkshop van 3 uur voor milieubewuste dames over hoe je klein elektro van een langer leven kan voorzien. Voor de begeleiding daarvan is NBV op zoek naar ervaren reparateurs met interesse in het begeleiden van workshops. Als reparateur demonstreer je herstel- en onderhoudstips en geef je eenvoudige aankooptips mee. Veel voorkomende problemen bij mixers, haardrogers, strijkijzers,… komen aan bod. Deelnemers mogen ook zelf […]

Lees meer

Filmpje over het Repair Café

16/02/2016
Ecohuis Antwerpen maakte een promofilmpje voor de Repair Cafés. Het is vrij te gebruiken en verspreiden door alle Repair Cafés. Dankjewel Ecohuis Antwerpen!  

Lees meer

Doetank met lunch op 21 november 2015. Welkom!

30/10/2015
De trefdag is een onmisbare inspiratie- en ontmoetingsmoment voor de Repair Cafés. Tot nu toe nam NBV de organisatie op zich, maar dit is met het aflopen van de projectsubsidies niet meer mogelijk. Het neemt niet weg dat er in 2016 wel een trefdag kan zijn, mits een beetje creativiteit, meerdere handjes die het werk licht maken en een formule die met vrijwilligers te bolwerken is. Zin om te brainstormen over hoe de trefdag er in 2016 kan uitzien, om […]

Lees meer


 

  • Start zelf een Repair Café
  • Vrijwilliger worden
  • Een activiteit in de agenda plaatsen


Inspiratie voor een inclusief
Repair Café


Inspiratie voor een inclusief Repair Café


Repair@school


Goed gefikst!

Drie Leuvense basisscholen experimenteerden met projecten rond delen en maakten een brochure over hoe je ook op school kan repareren, upcyclen en ruilen. Download de brochure hier.