Wat is een Repair Café?

Een gratis bijeenkomst waar mensen (samen) spullen herstellen. Materiaal en knowhow zijn aanwezig, jij brengt je kapotte voorwerp mee naar de reparateurs.

Deze website maakt Vlaamse en Brusselse vrijwilligers en bezoekers wegwijs.
RepairCafe_slider_1
RepairCafe_slider_2
<< >>

Nieuws

Doetank met lunch op 21 november 2015. Welkom!

30/10/2015
De trefdag is een onmisbare inspiratie- en ontmoetingsmoment voor de Repair Cafés. Tot nu toe nam NBV de organisatie op zich, maar dit is met het aflopen van de projectsubsidies niet meer mogelijk. Het neemt niet weg dat er in 2016 wel een trefdag kan zijn, mits een beetje creativiteit, meerdere handjes die het werk licht maken en een formule die met vrijwilligers te bolwerken is. Zin om te brainstormen over hoe de trefdag er in 2016 kan uitzien, om […]

Lees meer

Subsidie succesinitiatief Repair Café ten einde. Wat nu?

15/10/2015
Drie jaar nadat in Elsene het allereerste Belgische Repair Café werd georganiseerd, ontpopten de lokale herstelbijeenkomsten zich in veel steden en gemeenten tot een gevestigde waarde. Vanaf 15 oktober 2015 kan Netwerk Bewust Verbruiken de huidige ondersteuning voor opstartende en bestaande Repair Cafés helaas niet verderzetten, wegens het aflopen van subsidies van de Vlaamse Overheid. Van hulp bij opstart tot Europese mission statement Van oktober 2013 tot oktober 2015 ontving Netwerk Bewust Verbruiken een subsidie om de Repair Cafés in […]

Lees meer

Stem voor Repair Café Vlaanderen in de ING Solidarity Awards!

30/09/2015
Repair Café Vlaanderen dingt mee naar de ING Solidarity Award! De 5 verenigingen die de meeste stemmen halen in iedere provincie en Brussel krijgen 1000 euro. 15 daarvan maken kans op prijzen tot 10 000 euro. Stemmen kan tot 10 november via deze link. Doen!  

Lees meer


 

  • Start zelf een Repair Café
  • Vrijwilliger worden
  • Een activiteit in de agenda plaatsen

Gerepareerd!

De stofzuiger van Lore

Stofzuiger Lore2

"Ik geef liever wat meer voor iets degelijks. In de winkels zijn ze niet echt ‘reparatiegericht’, hier word ik tenminste geholpen."

Lees het verhaal van Lore
Inspiratie voor een inclusief
Repair Café


Inspiratie voor een inclusief Repair Café


Repair@school


Goed gefikst!

Drie Leuvense basisscholen experimenteerden met projecten rond delen en maakten een brochure over hoe je ook op school kan repareren, upcyclen en ruilen. Download de brochure hier.